Alonso si v roce 2017 troufá na titul

Fernando Alonso zatím své další plány ohledně Wokingu tají | foto: McLaren

Španělský exmistr světa kroutí u McLarenu druhou sezónu ve svém tříletém smluvním období, ale zatím čeká na sérii výraznějších výsledků. Je pevně přesvědčen, že tým v roce 2017 dosáhne významného pokroku.

Taková informace by mohla naznačovat, že spojení Alonso - McLaren by mohlo mít dlouhodobější charakter, ale čtyřiatřicetiletý pilot v tomto směru nechce činit žádná předčasná rozhodnutí podobně jako jeho kolega Jenson Button (více zde). Dvanáctý pilot letošní průběžné klasifikace tvrdí, že o svých plánech na rok 2018 bude rozhodovat až v příštím létě. Rok 2017 by podle něj měl znamenat pro McLaren tak dlouho očekávaný opětovný skok mezi elitu.

"Myslím, že to není vůbec nepravděpodobné, že bychom v příštím roce mohli bojovat o titul mistra světa. Kdo ví? Změna pravidel dává možnosti každému z nás, myslím týmy ze středu pole, naskýtá se možnost v příštím roce hodně stáhnout odstup, který máme.

Na práci s motorem máme ještě několik měsíců, což může být velmi důležité v oblasti výkonu, který nám zatím schází. Takže se domnívám, že šance pro příští rok jsou poměrně otevřené. Nejsem pesimistou, nechci teď myslet na to, že bychom do boje o titul nezasáhli. Kdo ví? Všechno je možné, všechno je otevřené," odvážně spekuluje Alonso.

Podle Španěla může dojít příští rok k vyrovnání startovního pole | foto: McLaren

Mánie, která prorůstá napříč závodním polem, dostihla i Alonsa. Ten ale na otázky ohledně dalšího setrvání ve Wokingu odmítl cokoli prozradit. "Co se budoucnosti týče, uvidím příští rok, někdy v létě nebo podobně. Příštích dvanáct měsíců o tom, co bude, nehodlám mluvit, dokud nebude k tomuto tématu uspořádána tisková konference. Dokončím svůj smluvní vztah, který končí příští rok.

Chystá se mnoho změn pravidel, týkajících se pneumatik, doufejme i výkonu, které by mohly učinit F1 opět atraktivní, přiznejme si, že teď je poněkud frustrující, jak jezdíme a jak všechno ve svých vozech šetříme. Je to proti našemu instinktu, co nyní prožíváme. Uvidíme, co se stane příští rok a jak jsem řekl, rozhodnu se v létě," nechává Alonso své fanoušky a příznivce F1 v napětí. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy