Honda v Kanadě nasadí nové turbo, čerpá 2 žetony

Turbodmychadlo | foto: Renault Sport F1

Honda, která dodává pohonné jednotky McLarenu, v Kanadě nasadí nové turbodmychadlo.

Po pečlivém vyhodnocení svých plánů v posledních dnech, jak co nejlépe naložit se zbývajícími 14 žetony a s vylepšováním své pohonné jednotky, se japonský výrobce rozhodl použít 2 žetony pro úpravu před Velkou cenou Kanady.

Honda do Montrealu přiveze nové turbodmychadlo, které by měl dostat Jenson Button i Fernando Alonso. Stejný krok učiní i Ferrari, to však tento nový díl použije pouze u Sebastiana Vettela.

I když se od nového turba očekává vyšší výkon, u Hondy by mělo pomoci také k lepší rekuperaci tepelné energie, což by pilotům McLarenu mohlo poskytnout více dodatečného výkonu během jednoho kola, a tedy i nižších časů.

Honda zvažuje, jak co nejlépe čerpat žetony, aby z nich měla co největší užitek. Nechce je utrácet na úpravy, které by ji neposunuly moc kupředu. V pokroku by ji mělo pomoci také nové palivo, které připravil technologický partner ExxonMobil, podobně jako Shell pro Ferrari. To má zvýšit výkon přibližně o 5 kW, což by v Montrealu mělo činit kolem 0,1 sekundy.

Piloti McLarenu se můžou v Kanadě těšit na lepší rekuperaci energie a vyšší výkon své pohonné jednotky | foto: McLaren

McLaren kvůli povaze okruhu Gillese Villeneuva - dlouhé rovinky kladoucí velký důraz na výkon motoru - přesto neočekává, že by tento víkend postoupil do poslední části kvalifikace, jak se mu to podařilo v Barceloně a v Monaku - deficit Hondy je stále příliš velký.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy