Nasr o svém konci u Sauberu a přestupu k jinému týmu: "Mám více možností"

Felipe Nasr v Monaku prožil těžké zklamání | foto: Sauber Motorsport AG

Situace týmu Sauber není růžová, o tom víme mnohé z předchozích zpráv. Aby to bylo ještě komplikovanější, o to se postarali oba pilot v Monaku. Není proto divu, že Felipe Nasr vyhlíží už nyní další možnosti pro své setrvání v F1.

Brazilec je především frustrován stopstavem vývoje a narůstajícími finančními problémy, které jsou právě příčinou předchozí situace. K tomu se ještě přidal rozpor s týmovým kolegou Marcusem Ericssonem v důsledku kolize v Monaku, jenž rovněž značně rozladil a rozhněval týmovou šéfku Monišu Kaltenbornovou.

Proto se šíří zprávy, že třiadvacetiletý Felipe s největší pravděpodobností na konci roku tým opustí, protože jemu i osobnímu sponzorovi Banco do Brasil vyprší kontrakt. Nasr nijak tyto spekulace nevyvrací.

"Než jsem přišel do F1, měl jsem plno snů, které jsem si chtěl splnit, a to stále trvá. Nechci, aby se mé možnosti rozplynuly. Mohu ujistit, že za mnou stojí hodně dobrých lidí, kteří pracují na tom, abychom učinili další krok v mé kariéře a už teď zvažujeme možnosti pro rok 2017, i to vypadá, že je ještě moc brzy. Myslím, že o reálných šancích můžeme začít mluvit po polovině roku, ale mohu říci už nyní, existují určité možnosti, a je jich více," cituje Brazilcův výrok Globo.

Brazilec podle vlastních slov věří ve více možností | foto: Sauber Motorsport AG

Na druhou stranu není ani vyloučeno, že situaci zvrátí nové aktualizace, které by v týmu Sauber měly proběhnout před Grand Prix Velké Británie v červenci tohoto roku. "Prioritou je aerodynamika. Naše vozy mají malý přítlak a proto jsou velmi nestabilní. Lepší funkce brzd a trakce se odvíjejí právě od tohoto bodu, nemluvě o tom, že očekáváme rovněž aktualizaci pohonné jednotky Ferrari," doufá Nasr.

Tým Sauber měl loni po šesti závodech na svém kontě 21 bodů, letos ještě ani jeden. "Udělám všechno, aby se to změnilo a pokud někde zabodujeme, bude to pro nás jako vítězství. Ale je to odraz stavu, ve kterém se právě nalézáme," dodává Nasr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy