Ferrari: Räikkönen zkrátka Monako nemá rád

Kimi Räikkönen během tréninku v Monaku | foto: Scuderia Ferrari

Městský okruh v Monaku je podle šéfa Ferrari Maurizia Arrivabeneho jednoduše slabinou Kimiho Räikkönena.

V kvalifikaci tam minulý víkend zajel o dvě desetiny pomaleji a skončil šestý, po nepovolené výměně převodovky a s tím související penalizace ale startoval až z 11. místa na roštu. Nicméně v závodě daleko nedojel - už v 11. kole ve vlásence za mokra narazil do svodidel a poškodil si přední křídlo, které zůstalo zaklíněné pod monopostem.

"Každý pilot, jehož jsem v minulosti poznal, má trať, kterou nemusí. A Kimi Monako nemá rád, i když tady jednou vyhrál. Nesmíme si na Kimiho stěžovat, ale akceptovat to, že jeho závod brzy skončil. Tlačí na to, aby ve zbytku sezóny podával vždy ty nejlepší výkony," zastává se Arrivabene svého pilota.

Po šesti závodech stále nad Vettelem vede, byť už pouze o jediný bod. Doufá, že se mu v příštích závodech podaří lépe využít potenciál svého vozu: "Tento víkend skončil velmi špatným výsledkem, jdeme však na další závod."

Kimi Räikkönen Monako rád nemá | foto: Scuderia Ferrari

Räikkönen věří, že jejich balík je lepší než loni a že letošní výsledky to zatím neodrážejí (více zde). Pro Kanadu chystá Ferrari další vylepšení motoru, zatím ale neví, kolik žetonů je novinky budou stát. Část z nich totiž chtějí uhrát na zlepšení spolehlivosti a snížení nákladů, proto o tom nyní intenzívně jednají s FIA. Důležitější pro ně ale bude zlepšit výsledky v kvalifikaci, zejména v její poslední části, kde v posledních dvou závodech zaostali za očekáváním svým i za očekáváním fanoušků.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy