Bodík k bodíku, každý je důležitý

Tímto heslem se řídí Kimi Raikkonen, finský pilot, který po prvních dvou závodech vévodí průběžnému pořadí Poháru jezdců. Radí k opatrnosti, věří v další úspěchy a pro závěr roku je dle něj rozhodující, kolik bodů sebere v jeho začátku.

„Vést průběžné pořadí mistrovství světa je fantastickým pocitem,“ odhalil svoje pocity před víkendovou Grand Prix Brazílie Raikkonen. „Je nesmírně důležité získat tolik bodů, kolik je možné v začátku sezony a doufat, že až budeme mít nový vůz, budeme o šampionát bojovat ještě více,“ dodal jezdec.

Dále přiznal, že bylo velmi těžké odhadovat šance před prvním závodem, nicméně tým věděl, že je silný a že vylepšený vůz je rychlejší a daleko více spolehlivější. Těžko bylo srovnávat pouze při testech, časy mohly klamat, neboť tým nevěděl, na čem právě pracuje konkurence. Se dvěma vítězstvími týmu McLaren Mercedes je však přesvědčen, že nástup do sezony stáji vyšel.

S ohledem na klimatické podmínky ale varuje. Dle něj bude tým silný i v Brazílii, začátek evropských závodů by mohl ale přinést útlum, neboť se bude závodit za nižších teplot. O novém voze příliš hovořit nechtěl, přesto však potvrdil první testy nového vozu v příštím týdnu. „Zatím nikdo netuší, kdy ho nasadíme, ale jakmile bude spolehlivý a rychlejší než starý vůz, určitě ho nasadíme, doufám, že se tak stane dříve než později,“ dodal Raikkonen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy