Pirelli umožnilo první seznámení s pneumatikami pro rok 2017 + FOTO

Pirelli představuje v Monaku pneumatiky pro rok 2017 | foto: Pirelli

Sobota v Monte Carlu nebyla jen ve znamení jedné z nejdůležitějších procedur pro nedělní závod. Pirelli v paddocku představilo verze pneumatik pro rok 2017, které byly osazeny na předváděcím voze v černé barvě se žlutými nápisy P ZERO a emblémem Pirelli.

Na první pohled bylo zřejmé, o kolik jsou zejména zadní pneumatiky širší, podle názorů některých pamětníku evokují návrat do 90. let Formule 1, i když obřích rozměrů, kterými se vozy královské motoristické kategorie honosily v letech sedmdesátých, ještě zdaleka nedosahují.

Zmíněné pneumatiky ještě nebyly testovány, protože italský dodavatel pneumatik pro závodní pole zaměřil svůj rozvojový program především na produkty pro rok 2016. První zkoušky jsou připraveny na srpen, kdy by měly být nové pneumatiky osazeny na modifikovaný monopost z loňské sezóny, který je vyvinut na bázi někdejšího vozu Toyota F1 - byl upraven s ohledem na šíři 2000 mm, která bude pro monoposty příštího ročníku platná.\

Pirelli představuje v Monaku pneumatiky pro rok 2017 | foto: Pirelli

Aktualizován je i jak přední, tak zadní spoiler, aby simulovaly přibližnou koncepci vozů pro rok 2017, ovšem jak je známo, přesné rozměry vozů ještě nejsou stanoveny. Co je však naprosto jasné, jsou míry nových pneumatik - zadní budou široké 405 mm (namísto původních 325 mm), přední pak 305 mm (245 mm). Co se týče hmotnosti, každá pneu bude asi o kilogram těžší než současná, mající hmotnost 8,5 kg.

Očekává se, že v kombinaci s hlavními změnami spoilerů a difuzoru budou časy na jedno kolo rychlejší až o pět vteřin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy