S problémy se obraťte na Ferrari!

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Výkonný ředitel a šéf stáje Ferrari Jean Todt vysvětlil zákulisí spolupráce Ferrari – Sauber.

Plodná a postupně velmi úzká spolupráce mezi oběma stájemi funguje od roku 1997 a v případě švýcarského soukromého týmu rozhodně podpořila jeho současné přední postavení mezi týmy bez podpory automobilového výrobce.

S koncem letošní sezony by však podle posledních zákulisních zpráv měl Sauber zamířit jinou cestou a je poměrně pravděpodobné, že do svých monopostů bude osazovat motory od BMW.

„Pokud vím, nic ještě rozhodnuto nebylo. Sauber dělá perfektní práci a nemá to vůbec snadné. Pevně věřím tomu, že najde Peter spolupráci s takovým výrobcem, který mu zajistí budoucnost týmu, má na to plné právo,“ řekl včera Todt.

V případě Ferrari nešlo podle Francouze vůbec o finanční zisk. „Nedělali jsme to kvůli nám, ale protože jsme chtěli Peterovi pomoci. Neměl tehdy žádné motory a stáji hrozil zánik.“

O kvalitě a servisu zákaznických motorů Ferrari nelze pochybovat. Na druhé straně jejich cena nebyla rozhodně nikdy nízká a hovořit jen o “kamarádské” službě je asi poněkud zavádějící.

I když lze Jeanu Todtovi věřit, že odběr starších motorů jiným týmem nebylo pro Ferrari nijak zvlášť ekonomicky potřebné, je včerejší stylizace italské stáje do role dobročinného ochránce slabších asi poněkud nadsazená…


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy