Mercedes: Red Bull je rychlejší, zvýšit výkon motoru nám stačit nebude

Nico Rosberg během tréninku v Monaku | foto: Daimler AG

Nico Rosberg z Mercedesu si je jistý, že Red Bull je momentálně v Monaku nejrychlejší. Doufá ale, že s inženýry dokážou něco vymyslet a náskok rakouského týmu do kvalifikace stáhnout.

I když tréninky absolvují týmy s odlišným množstvím paliva a různými programy, tak Rosberg si byl po včerejšku jistý, že Mercedes dostatečně nezrychlí pouhým "zvýšením výkonu motoru." Vysvětlení?

"Je to velmi jednoduché: dnes byli rychlejší než my. Musíme to podrobně prozkoumat a zjistit, jestli dokážeme tolik najít, tak velké množství času na kolo. Samozřejmě, že stále můžeme zvýšit výkon motoru, ale to nám šest desetin sekundy nezajistí, víte?" vysvětloval včera v Monaku Rosberg

"Jestli si po dnešku věřím? Ne. Protože Red Bull byl rychlejší. Ale jsem si celkem jistý tím, že můžeme odvést skvělou práci a auto zlepšit. Jestli to bude stačit, to netuším," pokračuje německý pilot, který vede šampionát s náskokem 39 bodů.

Pokud by se kvalifikace jela ve čtvrtek, pak by podle něj Mercedes poprvé od Singapuru 2015 prohrál: "Pokud by kvalifikace byla dnes, skončili by před námi. Určitě tedy musíme najít více rychlosti. A to nebude jednoduché."

Podaří se Mercedesu dostatečně zrychlit a odvrátit útok Red Bullu? | foto: Daimler AG

Hamilton je na rozdíl od Rosberga optimističtější, podle něj není ztráta na rakouský tým moc velká: "Red Bully vypadají rychle. Je to těsné. Nejde o okruh, kde rozhoduje výkon [motoru]. Je to dobré. Teď je to pro fanoušky více vzrušující. Myslím, že jsou hrozbou. Jsou velmi, velmi rychlí. Nevím, kde je těch 6 desetin. Určitě trochu času získám. Je to velmi, velmi těsné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy