Bianchiho rodina chce pomáhat mladým pilotům motokár

Vzpomínky na Julese Bianchiho jsou stále živé | foto: Manor Racing

Před dvěma lety propukla v týmu Manor Marussia po odmávnutí Grand Prix Monaka obrovská sláva. Poprvé (a zatím naposled) v pohnuté existenci týmu projel pilot této stáje pod šachovnicovou vlajkou na bodovaném místě.

Postaral se o to Jules Bianchi a většina z nás dobře ví, jaký byl další smutný osud tohoto mladého talentu. Jeho dlouhý boj s následky nehody v Grand Prix Japonska skončil 17. července 2015 v nemocnici v Nice. Už jsme informovali, že jeho úspěch letos v Monaku připomene Romain Grosjean speciální úpravou své přilby (čtěte zde).

Rodina zesnulého pilota se rovněž u příležitosti vzpomínky na výsledek svého syna rozhodla oznámit vytvoření nadace Jules Bianchi Society, která si bere za cíl připravovat mladé jezdce v motokárovém sportu pro další postup do vyšších kategorií, případně až do samotné F1.

Bianchi byl hodnocen jako jeden z velkých talentů F1 | foto: Manor Racing

"Hlavním cílem nadace je oprostit nejlepší mladé piloty od finančních obtíží, účinně ochránit jejich rozbíhající se kariéru. Chceme se postarat, aby úspěch byl založen na talentu, nikoli na penězích," praví se v prohlášení na webových stránkách Jules Bianchi Society.

Program nadace pracuje s několika záměry. Jedním z nich je umožnit vstup nejméně čtyřem motokárovým jezdcům do mezinárodních soutěží, aby se během tří let propracovali do některého z nejlepších programů motorsportu s přispěním širokých obchodních kontaktů.

"Můj syn Jules nás opustil příliš brzy, než aby naplnil své cíle a sny. Dnes ho tedy chci uctít i prostřednictvím této nadace. Navzdory jeho ztrátě je mým posláním připomínat jeho kariéru skrze Jules Bianchi Society. To je nejlepším důkazem mé lásky k němu. Jsem přesvědčen, že ať je kdekoli, byl by hrdý, že jeho jméno, barvy a hodnoty jsou spojeny s touto nadací," uvedl Philippe Bianchi, Julesův otec a čestný prezident nadace. Do společnosti jsou zapojeni Bianchiho rodiče, bratr a sestra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy