Wehrlein se Rosbergovou smlouvou nijak nezabývá

Pascal Wehrlein při mezisezónních testech v Barceloně | foto: Mercedes AMG F1 Team

Je to situace, která je fanouškům F1 dobře známá. Rosbergovi na konci tohoto roku končí jeho kontrakt s Mercedesem, což otevírá nemalý prostor k dohadům. A na jejich základě nelze vyloučit i onen domino efekt, o kterém se dříve zmiňovala Claire Williamsová.

Pokud by totiž Nico Rosberg u Mercedesu zůstat nehodlal, nelze pochopitelně vyloučit patřičný zájem o jeho místo. Mnoho lidí v tomto směru zmiňuje osobu Pascala Wehrleina, který byl také překvapivě nominován právě po Rosbergovi na druhý den prvního mezisézóního testu v Barceloně. Wehrlein sice přiznává, že si je vědom jisté možnosti, že by příští rok mohl usednout do kokpitu Mercedesu, ale zatím se prý takovou hypotézou nehodlá zabývat a chce se soustředit na své výkony v barvách Manoru.

"Ano, určitá šance by tu mohla být, ale já to koneckonců stejně nemohu ovlivnit, tedy pouze svými vlastními výkony na trati. Zatím o tom vůbec nepřemýšlím, protože by mě to mohlo rozptylovat, nemá smysl se tím v současné době zabývat," hodnotí situaci Wehrlein.

Byla přítomnost Wehrleina při testech v Barceloně předzvěstí věcí příštích? | foto: Mercedes AMG F1 Team

Padla už také otázka, co říká na své srovnávání s trojnásobným šampionem Lewisem Hamiltonem. "Nemyslím, že bych byl vnímán jako nový Hamilton. Spíš jsem považován za budoucnost Mercedesu, ale rozhodně ne jako nový Lewis Hamilton. Vyhrál jsem pro tuto značku šampionát DTM, jsem členem juniorky Mercedesu a testovacím pilotem v F1, takže pokud budu odvádět velmi dobrou práci, pak bych se jednoho dne mohl objevit v kokpitu Mercedesu," hodnotí své šance Wehrlein.

Jedenadvacetiletý mladík rázně odmítl spekulace některých italských periodik, které začaly spekulovat, že by Wehrlein mohl nahradit v Monaku právě Hamiltona. "O tom nikdy nebyla řeč. Samozřejmě, po závodě ve Španělsku se během testů, které jsem absolvoval, objevily nějaké zvěsti, ale to byly spíš takové řeči. Protože proč by měli být nahrazováni piloti, kteří jsou úspěšní a vyhrávají šampionáty?" dementuje dohady Wehrlein.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy