Měly by se týmy učit od Red Bullu? Abiteboul chválí jejich přístup

Cyril Abiteboul a Frederic Vasseur | foto: Renault Sport F1

Generální ředitel Renaultu, Cyril Abiteboul, věří, že Red Bull svým přístupem nejen k jezdcům dává ostatním týmům pořádnou lekci a měli by se prý od nich učit.

Hlavní hvězdou juniorského programu Red Bullu v je bezesporu čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel. Ovšem do F1 přivedli i řadu dalších talentů. Tím posledním zářícím s velkou budoucností je podle všeho osmnáctiletý Max Verstappen. A ti, kdo zcela nesplní očekávání? Ty Red Bull nepotřebuje...

Mnoho lidí rozhodutí povýšit Verstappena do Red Bullu a přesunout zpět do Toro Rosso Danilla Kvjata kritizovalo, po závodě ve Španělsku však bylo vše úplně jinak. "Je to neuvěřitelné. Nejsme však úplně překvapeni, protože jsme s ním pracovali loni v Toro Rosso a vždy jsme byli ohromeni," chválí nizozemského mladíka Cyril Abiteboul, generální ředitel Renaultu.

Co jej však ohromuje ještě mnohem více je právě strategie a přístup Red Bullu. "Jdou do extrému, mají svůj cíl a jdou za tím ať si myslí kdo chce co chce. Dali F1 velkou lekci, takže my to využijeme k vlastním potřebám," uvedl pro Autosport.

Christian Horner, šéf týmu, se nechal slyšet, že nyní mají podle jeho názoru tu nejsilnější jezdeckou dvojici a věří, že výkony Verstappena se s dalšími zkušenostmi budou ještě zlepšovat. "Měli jsme silný začátek roku, v to jsme ani nedoufali," komentuje situaci s tím, že věřili v silnější druhou polovinu sezóny.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy