První dojmy z nového motoru Renault? "Opravdu dobrý, překvapí"

Pohonná jednotka Renault | foto: Renault Sport F1

PIloti Renaultu a Red Bullu si v úterý při testech v Barceloně poprvé vyzkoušeli nový motor francouzského výrobce. Ten podle nich udělal znatelný pokrok, kterým mnohé lidi překvapí.

"Budete překvapeni. Je opravdu dobrý. Fakt dobrý. Můžu říci, že bude rozhodně rychlejší," hodnotil Ocon první kilometry s vylepšenou pohonnou jednotkou Renault, o které týmy přemýšlejí, že by ji nasadili již příští týden v Monaku.

Změna není v řádu tisícin či setin, pokrok je dostatečně velký na to, aby ho jezdci poznali z kokpitu: "Můžete to trochu cítit. Já jsem jezdil jen mál v prvním tréninku [ve Španělsku], ale přesto to jde poznat. Všimnete si toho. Určitě v testu netlačíte na 100 %, ale spolehlivost byla celkově dobrá. Neměli jsme žádný problém. Ujeli jsme 105 kol. Takže je to skutečně dobrý debut a opravdu dobrý start," říká Ocon, který měl dnes původně jezdit s Mercedesem, tam ho však nahradí Pascal Wehrlein.

Red Bull s novým motorem přidal dalších 89 kol, Ricciardovy dojmy byly také velmi pozitivní: "Jo, jsem hodně spokojený s tím, jak to vypadá. Uvidíme, na co ještě večer přijdou, ale byl dost spolehlivý a myslím, že vše běželo hladce, jak to jen šlo."

Vnímal i on z kokpitu rozdíl: "Jo, myslím si, že jo. Rozhodně tam je pokrok. Teď je před námi další krok, ten poslední, po kterém toužíme, abychom se opravdu přiblížili Mercedesu. Jsme mu ale stále blíž, a to je vzrušující. Monako bude naší nejlepší šancí [vyhrát]. Měli jsme dobrou šanci i tento víkend, ale z pohledu čisté rychlosti by mělo být Monako zajímavější."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy