Vettel zatím nevnímá Red Bull jako hrozbu

Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen v závodě v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari mělo ve Španělsku jedinečnou příležitost k výhře poté, co se po startu vyřadily oba Mercedesy. Nakonec se však senzačně radoval osmnáctiletý Max Verstappen s Red Bullem. Sebastian Vettel přesto věří, že mohou Mercedes porazit.

Ferrari se v Barceloně nakonec muselo spokojit s druhým a třetím místem a podle slov šéfa Scuderie, Maurizia Arrivabeneho, je kolize Mercedesů zachránila - realitou prý je, že pokud by byli na trati, měli by problémy. Sebastian Vettel však stále věří, že mohou Mercedes porazit a to i v bojích o titul.

"Je tu šance. Nejsme v nejlepší pozici, do Monaka nepojedeme jako favorité, tím je stále Mercedes. Ale snažíme se. Prvním krokem k potenciálnímu titulu je závod v Monaku. Po něm jedeme do Kanady. Bereme to jeden po druhém a nedíváme se příliš dopředu, ale obecně si věřím, že tu šance je," domnívá se Němec.


Podle něj totiž mají potenciál na víc, než zatím v sezóně předvedli a je rád, že právě probíhají testy, které jim mají pomoci. Klíčem byla podle něj kvalifikace.

"Pokud by proběhla sobota bez problému, neměl by být Red Bull velkou hrozbou. Ale kvalifikace nešla podle předpokladů. Kdybychom byli výš, byl by to jiný závod. Ale mohl, měl by, byl by... Výsledek už známe a víme, na čem zapracovat," uzavírá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy