Alonso uposlechl příkaz týmu a zůstal za Buttonem, jeho motor je v pořádku

Fernando Alonso a závodní ředitel Eric Boullier v Barceloně | foto: McLaren

McLaren ve Velké ceně Španělska zasáhl do souboje svých pilotů. Fernando Alonso se před svým odstoupením musel podřídit týmové režii a neútočit na Jensona Buttona. Nepovedl se mu start, což bylo částečně dáno i potíží se spojkou, kterou mu mechanici vyměnili večer před závodem.

Po domácím závodě byl Alonso startující z 10. pozice zklamaný, že nemohl předvést svou skutečnou rychlost: "Start nebyl moc dobrý, pak jsem byl po celý závod za svým týmovým kolegou, a bylo to. Byl jsem celkem o znatelný kus rychlejší, ale je to takové, jaké to je."

"Šlo o komplikovaný závod a my jsme opravdu nebyli v pozici získat body, proto jde o zklamání - být doma a nemoci ukázat rychlost, kterou jsme měli. Špatný start měl dopad na všechna má kola, následoval jsem Jensona 50 kol. Můj závod zřejmě skončil v první zatáčce," hodnotí smutně pilot McLarenu.

Kvůli poruše motoru musel později stejně odstoupit z 12. pozice: "Nakonec jsem nemohl pokračovat a musel jsem odstoupit. Moc jsme ale neztratili." Dobrou zprávou je alespoň to, že jeho pohonná jednotka půjde opravit - šlo totiž o softwarovou závadu.

Fernando Alonso byl zklamaný, že v Barceloně nemohl předvést svou skutečnou rychlost | foto: McLaren

"Fernandovo odstoupení způsobil problém se softwarovým příkazem, který zastavil motor s vnitřním spalováním. Myslíme si, že pohonná jednotka jako celek po tomto incidentu poškozena není, následky tohoto zastavení ale budeme dále prošetřovat. S týmem samozřejmě zapracujeme na tom, abychom se takovým situacím v příštích závodech vyhnuli," říká Jusuke Hasegawa, sportovní ředitel Hondy.

Alonso problémy zaznamenal už během závodu: "Pravdou je, že několik kol před tím, než jsme zastavili, selhávala některá čidla a já jsem od týmu dostal z boxové zídky zprávu. Problém jsme se nějak pokoušeli zvládnout, ale nakonec to nebylo možné. Večer před závodem jsem měl také problém se spojkou, proto rozjezd nebyl dobrý - přišel jsem o pár míst."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy