ZASTÁVKY A STRATEGIE: Williams přezul Massu za 2 sekundy

Zastávka v boxech u Williamsu | foto: Williams F1 Team

BARCELONA - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Jak pracovaly týmy během Velké ceny Španělska v boxech a s jakými strategiemi ji piloti odjeli?

Williams během zimy tvrdě pracoval na svých výkonech v boxech a dnes opět korunoval své úsilí nejrychlejší zastávkou - Massu přezul v 8. kole za 2 sekundy. Televizní grafika mu sice ukazovala 2,2 s, ale záznam i technický ředitel Pat Symonds potvrzuje, že se Brazilec zdržel o něco méně.

Výborně pracovalo i Ferrari, které Vettela přezulo za 2,4 - 3,2 a 2,3 sekundy, také u Räikkönena zvládli obě pod tři sekundy, Fin se tak stal pilotem, který v boxové uličce strávil během závodu nejméně času (44,276 s). Na druhém konce stojí smolař Ricciardo, jenž dostal defekt v předposledním kole (1:28,658 min).

Jedenáct klasifikovaných pilotů zvolilo dvouzastávkovou strategii, zbývajících šest jelo na tři zastávky. Ferrari i Red Bull své strategie rozdělili, přičemž ti, kteří zamířili k mechanikům dvakrát, dopadli lépe (Verstappen a Räikkönen).

Do závodu startovali všichni na měkké směsi, výjimkou byl Harjanto na středně-tvrdé.

Nejdelší stint Velké ceny Španělska vypsané na 66 okruhů odjel na měkké směsi Grosjean (19 kol), na středně-tvrdé Gutiérrez (35 kol, tj. 53% závodu) a na tvrdé Palmer (32 kol).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy