Motor pouze McLarenu, informovala Honda FIA

Sportovní ředitel Hondy Jusuke Hasegawa zatím o dodávkách dalším týmům neuvažuje | foto: McLaren

Dohady o dodávkách motorů a s nimi spojená pravidla ještě projdou asi hodně těžkým obdobím. Jestliže se v minulosti diskutovalo o exkluzivních dodávkách Hondy pro McLaren a zda to je správné, nyní je jasné, že minimálně rok se na této věci nic nezmění.

Ačkoliv se v různých médiích objevovaly informace o některých možných spojeních, při nichž padlo jméno Red Bullu (čtěte zde), a šéf japonské automobilky Jusuke Hasegawa připustil, že Honda bude schopná dodávat motory i pro více stájí, zdá se, že zatím tato varianta není na pořadu dne.

Podle nových pravidel měli výrobci motorů informovat FIA dopisem, kterým týmům budou dodávat pohonné jednotky pro příští sezónu. Pokud by došlo k situaci, že by se nějaký tým na seznamech výrobců neobjevil, FIA by pak začala hledat řešení, aby se před dalším termínem, kterým je určen 1. červen, nestalo, že by kdokoli zůstal bezprizorní.

Honda sice naznačila, že s některými týmy vedla debaty o možných dodávkách, ale šlo pouze o formální rozhovory. Jusuke Hasegawa uvedl, že Honda není v současné době připravena dodávat vedle McLarenu motory ještě jinému týmu, ale do budoucna tuto eventualitu nevylučuje a bude takovému záměru otevřena.

V paddocku se rovněž tvrdí, že i kdyby Honda chtěla některému týmu motory dodávat, má McLaren právo veta, protože by podobné řešení nebylo v jeho zájmu. Ohledně odstatních dodavatelů už své rozhodnutí zveřejnily automobilky Mercedes a Renault. Prvně jmenovaný uvedl FIA, že bude zásobovat týmy Williams, Force India a Manor, Francouzi hodlají nadále spolupracovat s Red Bullem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy