Red Bull v centru pozornosti: Jak hodnotí dnešní den Verstappen a co na něj říká Horner?

Max Verstappen při autogramiádě v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Týmu Red Bull se během víkendu v Barceloně dostává velké pozornosti. Spoustu lidí totiž velmi zajímá odpověď na otázku, jak si po svém povýšení povede osmnáctiletý Max Verstappen. Svůj první den za volantem Red Bullu hodnotí jako pozitivní a byl svému zkušenějšímu týmovému kolegovi téměř vyrovnaným soupeřem.

Christian Horner, šéf Red Bullu, se nechal slyšet, že mu Max Verstappen připomíná Sebastiana Vettela. "S jeho začátkem v týmu jsem spokojen. Působivé na něm bylo, jak byl ve voze klidný a v pohodě. Trošku mi svým chováním připomněl Sebastiana Vettela," uvedl v rozhovoru pro SkySports.

Ve druhém tréninku zajel Verstappen osmý nejrychlejší čas, na svého týmového kolegu Daniela Ricciarda ztratil jen 0,181 s. A to prý nejel na hraně a nehonil se za nejrychlejšími časy. "Je brzy hodnotit, co auto zvládne, protože jsem nejel na hraně, stále si zvykám. Hodně věcí jako například pozice sedačky, funkce na volantu či některé procedury jsou odlišné," popisuje své pocity s tím, že nervozitu ráno necítil. S dnešním dnem je však prý spokojen a nemůže si stěžovat.

Také jeho Ricciardo měl prý dobrý den. Nicméně věří, že mohou ukázat ještě víc. "Teď se nám dostává mimořádné pozornosti, protože je každý zvědavý, jak si Max povede. Je to vzrušující, naším cílem je umístění v první pětce. Já byl dnes spokojen, ale myslím, žeto může být ještě lepší. Vím, čeho je auto schopné, takže nám snad pár změn pomůže," okomentoval dnešní den Australan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy