Grosjean se vrátí k nastavení vozu z Bahrajnu

Nastavení Grosjeanova vozu se pro zítřek změní | foto: Haas F1 Team

Svůj vůz označil za katastrofální, což také s patřičnou dávkou rozčilení oznámil svému týmu do boxů. Pro další pokračování tréninkových jízd se Haas rozhodl pro změnu nastavení vozu, od nějž očekává lepší podmínky.

Grosjeanův vůz bude pro zítřejším třetí trénink v konfiguraci, jakou měl v druhém závodě sezóny při Grand Prix Bahrajnu, protože nové nastavení řízení po Grand Prix Číny se v Barceloně neosvědčilo.

"Jde jen o základní filozofii, kterou jsme po Číně použili. Měli jsme za to, že bude pozitivní, ale nefunguje tak, jak bychom si přáli. Na papíře to vypadalo velice dobře, ale na trati to je docela jinak," vysvětlil důvody chystaných změn Grosjean.

Mechaniky čeká ještě nemálo práce | foto: Haas F1 Team

"Čína byla v tomto směru velmi odlišná, snažili jsme se pořádně zahřát pneumatiky, ty pak byly příliš horké a nebyl v nich správný tlak. Takže si myslím, že všechny změny v nastavení pro Čínu zastínily právě ony problémy s pneumatikami, proto bylo vše složitější. I to byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli zachovat nastavení, ale při zpětném pohledu jsme se měli vrátit ke konfiguraci před Ruskem. Po Bahrajnu jsem si myslel, že bychom mohli s autem něco udělat a změnit ho takovým způsobem, aby mi lépe sedělo - ačkoliv jsme bez problémů bodovali, příliš jsem s autem nebyl spokojen. Snažili jsme se, ale v Číně to byl boj s pneumatikami. V Rusku jsme vůbec nepochopili, co se stalo," popisuje Grosjean zkušenosti. 

"Když se ohlédnu, mohli jsme některé věci udělat jinak, zase se potýkáme s pneumatikami. Na této trati víme, že má dost vysokou tepltou, takže věci fungují jak mají, jen vůz není zcela v pořádku. Doufám, že zítra to bude podstatně lepší," dodává Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy