Haas míří do Barcelony s novým křídlem a motorem

Haas se ve Španělsku představí s novinkami (ilustrační foto) | foto: Haas F1 Team

Avizovaná informace o nových motorech Ferrari pro Španělsko se týkala vedle továrního týmu možného nasazení u Sauberu a Haasu. Toro Rosso s ohledem na používání loňské specifikace motoru tuto možnost nemá.

Jestliže Sauber, jenž kvůli nedostatku financí neplánuje žádné aerodynamické úpravy, využití motoru potvrdil, Haas si dal na čas. Teď už je jasné, že i americký tým bude ve Španělsku mít k dispozici novou specifikaci pohonné jednotky, ale také inovovaný zadní spoiler.

Po dalším přísunu bodů v Rusku, kde Haas změnil přední křídlo svého monopostu VF-16, tak dojde k dalším inovacím, kromě motoru se budou týkat i aerodynamických úprav. "Pro Španělsko máme zcela nové zadní křídlo. Postupujeme podle plánu, jen je třeba zjistit, jestli novinka bude fungovat. A to není možné, dokud ji nevyzkoušíte," vysvětlil manažer týmu Günther Steiner

Na otázku, zda použití nového zadního spoileru má dopad v úspěšném nasazení předního křídla Steiner pokračuje: "Ne, jde jen o trochu větší přítlak. Ve Španělsku ho potřebujeme víc vzadu, což platí i pro Monte Carlo. Nejde o nic jiného než adaptaci pro určité trati, které nás teď čekají." 

Oba piloti na použití předního spoileru v Soči reagovali pozitivně, proto nové komponenty na voze zůstanou i ve Španělsku, kde už tým absolvoval letošní předsezónní testy. Steiner se domnívá, že nynější srovnání přinese týmu prospěch: "Je to pro nás přínosné. Můžeme si porovnat původní data z testů se současností a zjistíme, jestli někde něco děláme špatně. Byla to první trať, ze které jsme získali nějaké podklady, takže je vždy příjemné se k nim při návratu opět vrátit," dodává Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy