Sauber se nezúčastní testování v Barceloně, má to více důvodů

Felipe Nasr před závodem v Soči | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber včera oznámil, že po Velké ceně Španělska v Barceloně nezůstane a že se nezúčastní společného testování s ostatními týmy.

Švýcarský tým, který v letošní sezóně zatím nebodoval, ohlásil, že ruší svou účast na dvoudenním testu, který se v Katalánsku uskuteční hned po závodě 17. a 18. května. Proč?

"Zrušili jsme první sezónní test v Barceloně. Má to dva důvody: 1. ve Velké ceně Španělska nepředstavíme žádné vylepšení vozu. 2. nemáme k dispozici mladého / testovacího jezdce, který by splňoval požadavky," píše Sauber na Twitteru.

Týmy letos 2 ze 4 testovacích dnů musí podle pravidel poskytnout mladým pilotům. Sauber se stále trápí s financemi a hledá strategického investora. Jeho šéfka Moniša Kaltenbornová do Ruska minulý víkend nedorazila.

Marcus Ericsson v Soči | foto: Pirelli

"Máme finanční problémy, není to tajemství. Dobré je, že jsme stále tady. Tvrdě pracujeme na tom, abychom všechny potíže vyřešili, ale není to jednoduché. Roční rozpočet je letos obrovský a pokrýt ho jen sponzory a příjmem od Bernieho, to zkrátka nestačí," vysvětloval manažer týmu Beat Zehnder v Soči.

Vysvětlil, že jednou z příčin jejich problémů bylo uvolnění kurzu švýcarského franku, ve kterém svým zaměstnancům vyplácí mzdy: "V roce 2007 byl dolar za 1,5 franku. Nyní mají stejnou hodnotu. Jakékoliv naše příjmy v dolarech mají nyní nižší hodnotu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy