Kvjat se telefonicky omluvil Vettelovi za způsobenou nehodu

Havárie Sebastiana Vettela s vozy Red Bull po startu v Soči | foto: Scuderia Ferrari

Po Grand Prix Číny to mezi Vettelem a Kvjatem jiskřilo v zákulisí Grand Prix. V Rusku k ničemu takovému nemohlo dojít, protože Vettel byl už od prvního kola mimo hru, takže aspoň mohl přijmout omluvu od Kvjatova šéfa Hornera v depu.

Dalo se ale čekat, že incident v druhé zatáčce na okruhu v Soči bude mít dohru. Všechno vlastně začala komunikace Vettela z kokpitu havarovaného Ferrari, která měla zhruba stejný poměr zveřejněných a "vypípaných" výrazů. Maurizio Arrivabene (Ferrari) označil Kvjatovo chování na trati za "nepřijatelné", Horner hovořil o "podělaném" závodě, protože Vettel po Kvjatově nárazu trefil Ricciardův vůz.

Kvjat se přihlásil k odpovědnosti za první náraz. "Všechno je jasně vidět na videu. Na záznamu jsem zjistil, že Pérez měl defekt pneu, Vettel to viděl a zpomalil, ale tahle zatáčka se jezdí prakticky na plný plyn, takže takové náhlé zpomalení nečekáte. Už jsem řekl všechno nezbytné všem, kterým jsem měl co říci," vyjádřil se pro ruská média Kvjat. 

Daniil Kvjat si podle mnoha názorů uzavřel dveře k dalšímu působení v týmu Red Bull | foto: Red Bull Content Pool

"V týmu máme konstruktivní kritiku. Body nám nikdy nevrátí a křik nic nevyřeší. Své chyby jsem si vědom. S kým jsem mluvil po telefonu? Zavolal jsem Sebastianovi. A kdo o tom všem chce pořád mluvit, tak ať mluví. Vím, že jsem udělal chybu, poučím se z ní, protože jejím důsledkem je fakt, že tým nezískal žádné body, na které jsme měli. Mám za to, že je to všechno za námi, chybovat je prostě lidské," řekl ještě Kvjat.

Po jeho incidentu se okamžitě spustila lavina dohadů, zda tato zbytečná nehoda bude znamenat jeho konec v týmu Red Bull, kde by ho po této sezóně mohl nahradit talentovaný mladík Max Verstappen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy