Ecclestone o ochraně kokpitu: Nelíbí se mi ani jedno řešení

Ecclestone (na snímku s Whitingem) nemá k ochraně kokpitu blízko, jak se zdá | foto: circuitoftheamericas.com

Patriarcha F1 se nechal slyšet, že rozhodně není příznivcem řešení ochrany kokpitu v podání Red Bullu - tým vyzkoušel aeroscreen v pátečním prvním volném tréninku na voze Daniela Ricciarda.

Jak už bylo uvedeno, FIA a týmy F1 nyní mají dva měsíce na další zkoušky a posouzení ochrany kokpitu, ať jde o Aeroscreen nebo Halo koncept, rozhodnutí o jejich případném zavedení v příští sezóně padne do 1. července 2016.

Když byl Bernie Ecclestone tázán serverem motorsport.com ohledně zavedení ochrany kokpitu v podání varianty Red Bull, pětaosmdesátiletý boss F1 odpověděl. "Bude to dobré. Chystáme nyní mnohem větší počet zastávky v boxech, protože bude nutné vyčistit hledí a další části."

Na přímou otázku, které řešení se mu líbí více, Ecclestone reagoval zcela upřímně: "Abych pravdu řekl, nijak zvlášť nejsem nadšený ani z jednoho." Dodal, že ohledně ochrany kokpitu by motoristický sport nemusel dělat vůbec nic. 

"Zkouší se simulace nárazu do statického objektu, na který »vystřelíte« pneumatiku, přitom v závodě, když se nějaké kolo utrhne, budou oba vozy v pohybu. Tak jak můžete udělat zkoušku, když auto stojí. Bude to reálný odraz situace, co se s kolem vlastně stane? Pokud na něco narazí, tak se odrazí tak jako tak, takže nevím," podotkl Ecclesone.

V reakci na nedávné prohlášení Lewise Hamiltona, že nebezpečí je součástí sportu Ecclestone dodal: "V jeho případě netuším, zda by by peníze činily nějaký rozdíl. Pokud budeme chtít, můžeme udělat sport mnohem nebezpečnější."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy