Hülkenberg má v otázce ochrany kokpitu jasno

Nico Hülkenberg by volil koncept Red Bullu | foto: Sahara Force India

Všichni, kteří se zajímají o F1 mohou porovnávat. Při španělských testech se na Ferrari představil v akci Halo koncept, v prvním tréninku na Grand Prix Ruska zase "baldachýn" připravený Red Bullem. A pozvolna se rozhořívá bitva o to které řešení.

Lewis Hamilton se nechal slyšet, že varianta rakouské stáje, nazývaná též "vrchlík padáku" (ale lepší by určitě byl ochranný štít), se mu nelíbí a působí na něj nedotaženě, polovičatě. Ovšem je otázkou, zda tu neplatí ono "koho chleba jíš, toho píseň zpívej", neboť Halo koncept představil právě Mercedes (Hamiltonovo vyjádření čtěte zde).

Jiného názoru je pilot stáje Force India Nico Hülkenberg. Když byl v Barceloně testován Halo koncept, osmadvacetiletý pilot otevřeně přiznal, že si není jist nutností ochrany kokpitu. S postupem času svůj názor poopravil a nutnost tohoto řešení potvrdil, i když to řekl ještě před prvním volným tréninkem v Soči.

Hülkenbergovi přijde "baldachýn" přitažlivější | foto: Red Bull Content Pool

"Podle vizualizací na internetu vypadá »baldachýn« lépe, dle mého vkusu je přitažlivější. Myslím, že pokud se ochrana kokpitu stane nevyhnutelnou, pak bych preferoval verzi Red Bullu," vyjádřil svůj názor Hülkenberg. Je si však vědom skutečnosti, že stále nejsou dořešeny některé otázky týkající se fyzických vlastností, ale věří, že se všechno vyřeší v rámci dalšího testování.

"Je tu dost věcí, kterým bude nutné se věnovat - myslím, že déšť díky rychlosti nebude problém. Hledí si můžeme otřít sami, ale u »baldachýnu« to samozřejmě nepůjde. Při zastávce v boxech jej může někdo otřít, ale to se prostě musí ještě prověřit," dodává Hülkenberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy