Button: Honda si uvědomuje, že pro rok 2017 musí předělat motor

Jenson Button věří, že McLaren bude stále lepší | foto: McLaren

Mistr světa 2009 a závodní veterán, který se chystá na svou 288 Grand Prix, prohlásil, že si je Honda vědoma potřeby zásadních změn v oblasti pohonné jednotky, aby se vyrovnala špičkovým týmům.

Na otázku, zda Honda chápe nutnost změny filozofie designu motoru pro rok 2017 odpověděl Jenson Button následovně: "Z hlediska, jaký motor je, ano, myslím, že jen obtížně hledáme výkon, cítíme, že ho potřebujeme. Ale to neříkám já, to je názor Hondy. To je důvod, proč se už pracují pro rok 2017. Letos udělali na motoru velký pokrok, ale myslím, že dotáhnout top týmy je nesmírně obtížné."

Button se domnívá, že McLaren v současné době je na úrovni týmů ve středu pole, nyní je třeba dotáhnout rozdíl od samotné špičky. "Domnívám se, že máme opravdu dobré znalosti aerodynamiky a na tento směr je nutné se zaměřit. Například v oblasti brždění je vůz velice silný, ale pořád existují oblasti, kde naše srovnání s top týmy není dobré," pokračuje Brit.

"Pokud se máme srovnávat s týmu středu pole, jsme silnější především v sezení vozu. Ale chceme se srovnávat s Ferrari a Mercedesem. Proto pracujeme na tom, abychom se zlepšili v těch oblastech, kde zaostáváme," uzavírá pilot McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy