Button: McLaren se musí zlepšit na více frontách. Jak je na tom šasi MP4-31?

Jenson Button s McLarenem MP4-31 | foto: Pirelli

Jenson Button upozorňuje na to, že se musí ve výkonnosti zlepšit nejen Honda, ale také samotný McLaren v oblasti šasi MP4-31.

Honda oproti loňskému roku dosáhla zlepšení v oblasti systému pro rekuperace energie, přesto za ostatními výrobci motorů stále zaostává. Podle Buttona to ale není fér se zaměřovat jen na motor.

"Jsem si jistý, že nejde ani o to nejlepší auto v poli. Existují oblasti, ve kterých ho musíme zlepšit, stejně jako pohonnou jednotku. Nemůžete zkrátka ukázat prstem na jednu oblast, kterou je třeba vylepšit," vysvětluje pilot McLarenu.

"V Bahrajnu byste třeba nepředpokládali, že půjde o okruh, který nám sedí. Myslím si ale, že rychlost byla dost dobrá a že jsem měl šanci na získání dobrého výsledku," lituje Button poruchy, kvůli níž musel odstavit své auto - jinak mohl pomýšlet na umístění do sedmého místa.

Podle Buttona kromě Ferrari a Mercedesu není moc aut, které by byly lepší než McLaren | foto: McLaren

Podle něj jsou nyní měřítkem v oblasti šasi i pohonné jednotky Mercedes a Ferrari: "Myslím, že když se snažíte nalézt výkon, jaký mají Mercedes a Ferrari, pak to bude vždy těžké, když jste pozadu, protože oni se pořád zlepšují. Proto je to těžké udělat velký pokrok ve výkonu spalovacího motoru."

"Kromě toho si nemyslím, že jsme někde nadoraz, zlepšujeme se tak, jak to očekáváme. Auto je hodně dobré. Nemyslím si, že by bylo tak dobré jako Ferrari nebo Mercedes, ale kromě nich neexistuje moc aut, které by podle mě byly silnější než to naše," dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy