Sirotkin zpět v F1 jako testovací pilot Renaultu, sveze se už v Soči

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Sergej Sirotkin je zpět. Renault jej jmenoval jako svého testovacího jezdce a šanci mu dá již tento pátek během prvního tréninku před Velkou cenou Ruska.

Dvacetiletý pilot GP2, kde skončil jako nováček loni na třetím místě, dokázal mimo ní dříve vyhrát závody také ve Formuli Abarth, AutoGP, Formuli Renault 3.5. V F1 v roce 2013 a 2014 sbíral zkušenosti se Sauberem, kde usiloval o pozici závodního jezdce. U Renaultu v Soči tento týden nahradí v prvním tréninku Kevina Magnussena.

"Tohle je pro mě skvělá příležitost, i když se to celé seběhlo tak rychle. Stále tomu nemůžu uvěřit. Jde ale o okamžik, o který usilují všichni mladí závodní piloti, a já jsem odhodlaný se toho naučit co nejdříve tak rychle, jak jen to bude možné, a odvést pro tým v prvním volném tréninku tu nejlepší práci," popisuje šťastný Sirotkin.

"Viděli jsme, že byl minulou sezónu tím nejslibnějším nováčkem v GP2 sérii, kde dokázal vyhrát závod a získat pódia. Pro rok 2016 je ve velmi dobré pozici na to, aby bojoval o titul. Pro Renault v Rusku jde o dobrou příležitost, jak využít rostoucí popularitu ruského motorsportu," uvádí šéf závodní stáje Renaultu, Frederic Vasseur.

Sergej Sirotkin při propagační jízdě se Sauberem v Rusku před 3 lety | foto: Sauber Motorsport AG

Renault tak po Vitalijovi Petrovi, jenž s ním v roce 2010, bude mít opět jezdce ruské národnosti. Sirotkin svou roli testovacího pilota letos opět spojí s účastí GP2, kde přestupuje do mistrovského týmu ART Grand Prix, který Vasseur spoluzakládal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy