Závodní okruh v Sepangu očekávají změny

Pověstná vracečka v Sepangu se dočká změny | foto: Tilke GmbH & Co.

Sepang International Circuit se usadil v kalendáři F1 v roce 1999 a za tuto dobu zatím neprošel významnější změnou. V oficiálních materiálech se uvádí, že po prvním ročníku se trať prodloužila o pouhý metr. Až teď se plánují podstatnější zásahy.

Jen málokoho překvapí, že jde o další trať z pera věhlasného tvůrce okruhů Hermanna Tilkeho. Areál s kapacitou kolem 100 000 návštěvníků se nachází jížně od Kuala Lumpur a délka dráhy s 15 zatáčkami a dvěma dlouhými souběžnými rovinkami činila 5 543 metrů. Nejvíc vítězství tu nasbíral Michael Schumacher, ze současných pilotů má tři triumfy na kontě Lewis Hamilton, po dvou Fernando Alonso, Felipe Massa a Sebastian Vettel.

O kvalitu nového povrchu se postarala italská firma Dromo Circuit Design, v jejíž náplni je kompletní úprava trati. Pro květnový závod Superbiků budou nainstalovány nové obrubníky. Ovšem největší změnou bude úprava finální vlásenky, která bude nyní poněkud "utaženější".

"Na poslední zatáčce se pracuje. Rovněž úprava zatáčky č. 2 umožní nové možnosti při předjíždění, takže v ní bude mnohem častější," uvedl zástupce Dromo Circuit Design Jarno Zaffelli. K němu se přidává i ředitel okruhu Razlan Razali: "Změny budou určitě významné a velmi vzrušující především pro piloty, kteří už v Sepangu závodili."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy