Räikkönen: Ferrari může stále bojovat o letošní titul. Co k tomu potřebuje?

Kimi Räikkönen při tiskovce po kvalifikaci v Číně | foto: Scuderia Ferrari

Podle Kimiho Räikkönena je na tom Ferrari s rychlostí docela dobře a letos by s Mercedesem ještě mohlo bojovat o titul, i když v prvních třech závodech sezóny 2016 na vítězství nedosáhlo.

Kimi měl po šancích na vítězství ve Velké ceně Číny už v první zatáčce, v níž kolidoval se svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem. A i když opět vyhrál Nico Rosberg s Mercedesem, tak stále věří, že Ferrari letos o titul bude moci bojovat.

"V sezóně máme za sebou teprve tři závody. Očividně se toho může ještě hodně přihodit, a taky se toho určitě hodně přihodí. My jen musíme získávat maximum bodů, které získat můžeme, vyvarovat se v závodě jakýmkoliv problémům a snažit se dostat před něj [Rosberga]," hodnotí Räikkönen.

"Myslím, že rychlostně na tom očividně nejsme moc špatně. V kvalifikaci [v Číně] jsme měli rychlost na to, abychom se mu přiblížili, nebýt chyb. Alespoň mě se zdálo, že jsme jim blíže. Pokud ale neodjedeme čisté závody, zatímco oni ano, pak je neporazíme," pokračuje finský pilot.

Kimi Räikkönen po předjetí Lewis Hamilton během závodu v Číně | foto: Scuderia Ferrari

Forma mezi Mercedesem a Ferrari se bude měnit v závislosti na okruzích a tempu vývoje svého vozu a pohonné jednotky: "Přijdou okruhy, kde budeme silnější než zde, a někdy budou zřejmě silnější oni. Hlavní věcí je však vylepšování auta a celého balíku. Pak budeme moci odjet silné závody, vyhrát je a bojovat s nimi."

"Musíme si ale uklidit. Když máte problémy, tak vám to v šampionátu nepomůže. On [Rosberg] vyhrál třikrát, což není ideální. Je to ideální pro něj, ne pro ostatní. Ale zaslouží si to a my zkrátka musíme odvádět lepší práci," dodává Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy