Mercedes: Ferrari kvůli spolehlivosti v Číně snížilo výkon motoru

Kimi Räikkönen pří pátečním tréninku v Číně | foto: Scuderia Ferrari

Mercedes věří, že Ferrari v Číně v obavách o spolehlivost svých pohonných jednotek po poruchách v prvních dvou závodech snížilo jejich výkon. Pokud jde o situaci v jejich týmu, Lewis Hamilton se podle sportovního ředitele Tota Wolffa na Nica Rosberga dotáhne.

Stáj z Maranella se nedostala v Šanghaji ani do první řady, a to i přesto, že Lewis Hamilton nezajel jediné měřené kolo. Nica Rosberga v ní doplnil Daniel Ricciardo s Red Bullem, který pohání Renault.

Mercedes však stále nepovažuje nic za jisté, protože cítí, že Ferrari stále nepředvedlo to, čeho je schopné. V Číně podle něj záměrně jezdili s nižším výkonem motoru: "U Ferrari jsme viděli, že s motory byli o tomto víkendu konzervativnější než v Bahrajnu. A je to jen otázkou času, než budou zpět ve své formě, pokud jde o výkonnost motoru," uvádí Toto Wolff.

Letošní sezóna obsahuje rekordních 21 závodů, proto se podle něj může situace ještě dramaticky změnit. Cítí se Mercedes jako jasný favorit na titul? "Ne. Protože i když se to pokusíte vzít vědecky a spočítat pravděpodobnost, tak je lepší do takových věcí nezabíhat. Jde o třetí z 21 podniků, statisticky toho přijde ještě mnohem více, proto nemůžete hovořit o žádném favoritovi."

Rosberg je po třech závodech na koni, podle Wolffa se ale duševně silný Hamilton brzy vrátí do boje o titul | foto: Pirelli

Podle něj nemá nic jistého ani Nico Rosberg, jenž zatím všechny tři letošní závody vyhrál. Jeho týmový kolega Lewis Hamilton se vrátí do hry: "V této části sezóny to je o sbírání bodů, aniž byste se dívali na šampionát. Odstup je značný, ale jde o velmi ranou fázi šampionátu. Tři závody máme za sebou, 18 před sebou. A Lewis je duševně velmi silný. Nepochybuji tedy o tom, že to ke konci bude těsné," dodává Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy