Nespokojené Ferrari: Závod v Číně jsme mohli vyhrát

Kimi Räikkönen v Číně | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari si je jisté tím, že nebýt úvodní kolize, tak by za normálních podmínek Mercedesy mohlo před zraky svého prezidenta porazit a Velkou cenu Číny o víkendu vyhrát. Nakonec z toho ale bylo jen druhé a páté místo.

"Za normálních podmínek bychom měli velmi dobrou šanci na vítězství. Měli jsme spoustu smůly. A je to samozřejmě frustrující, když se tyto věci stanou," myslí si šéf týmu Maurizio Arrivabene. Scuderia však na boj o vítězství mohla zapomenout již v první zatáčce po startu, kdy došlo v tlačenici k vzájemnému kontaktu mezi Kimim Räikkönenem a Sebastianem Vettelem.

Podle Arrivabeneho na tom ale Ferrari není špatně a vítězství brzy přijde: "Potřebujeme ale dále vytrvávat a dříve či později  a já doufám, že dříve - první stupínek na pódiu přijde, protože auto je ve skutečnosti dobré. Předvedli jsme, že bylo silné, a strategie byla perfektní. Otočíme list a budeme se těšit na budoucnost, budeme trochu pozitivnější."

Do Šanghaje se přijel na velkou cenu podívat i prezident Ferrari Sergio Marchionne. Co podle Arrivabeneho říkal na výkony jejich týmu? Ví, jaké závodění je, a samozřejmě nebyl spokojený, stejně jako já."

Maurizio Arrivabene s výsledkem Ferrari v Číně nebyl spokojený, stejně jako prezident Sergio Marchionne | foto: Scuderia Ferrari

"Viděl závod a okolnosti. Můžete toho napovídat spoustu, ale nic s tím nenaděláte. Takové věci se stávají, musíte to akceptovat. Ale samozřejmě spokojený nebyl. Kdyby byl spokojený, pak bych se sám sebe ptal: 'Je tohle opravdu skutečný prezident?'" dodává Arrivabene.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy