Předpověď počasí pro Čínu: Kvalifikaci ohrozí velká šance na déšť

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

V Číně je počasí již tradičně velmi vrtkavé. Páteční teplejší počasí má ale vystřídat déšť.

V Číně se celkem často dočkáváme mokrých závodů nebo aspoň mokrých tréninků. Počasí by mělo významněji dění na šangajském okruhu ovlivnit i letos. V pátek maximální teplota vzduchu dosahovala až 25°C a během dne se začal zvedat vítr.

V sobotu se má lehce ochladit - na maximálních 24°C; nicméně má být celý den pod mrakem, což má značný vliv na teplotu tratě. Mnohem zásadnější je ale předpověď deště. Celou sobotu je vysoká pravděpodobnost, že bude pršet. Na třetí trénink je šance celou dobu přes 50 %. U kvalifikace je déšť pravděpodobnější, pohybuje se nad 90 %! Předpověď se mírně mění, ale již několik dnů je na sobotu předpovídán déšť.

Nedělě má být klidnější, uklidnit se má i vítr. Má být slunečno, maximálně 22°C. I na neděli existuje šance deště, ale spíše a brzké ráno a na pozdní večerní hodiny. Na závod se tedy očekává suché počasí. Proto bude zajímavé sledovat, jak se týmy vypořádají s kompromisem nastavení pro mokrou kvalifikaci a suchý závod. Každopádně se zdá, že se před námi další zajímavý víkend.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy