Piloti měli držet hubu, rázně vzkazuje exmistr světa Villeneuve

Jacques Villeneuve byl vždy znám svou přímostí | foto: Williams F1 Team

Syn závodní legendy a mistr světa 1997 Jacques Villeneuve byl vždy znám nekompromisním přístupem nejen na trati, ale i mimo ni. Své názory nikdy netajil a neváhal je patřičně prezentovat. To učinil i nyní.

Petačtyřicetiletý Kanaďan reaguje na otevřený dopis zaslaný GPDA a podepsaný předsedou Asociace pilotů Alexem Wurzem, k němuž se jaho jeho zástupci přidali Jenson Button a Sebastian Vettel. Podle Villeneuva na něco takového nemají nárok, neměli by vůbec zasahovat do tvorby pravidel, protože to zkrátka není jejich práce. 

Jacques se domnívá, že by se měli věnovat závodění a soustředit se na svou práci, neboť debata kolem předpisů je záležitostí šéfu Formule 1. "Způsob, jakým si stěžovali, je pro F1 něco hrozného. Vůbec to není jejich problém. Měli prostě držet hubu. Není není jejich věcí, jak dobře nebo špatně show v televizi vyznívá. Měli by se zajímat o svou činnost," opřel se do pilotu Villeneuve.

"Když si vezmete školní třídu, kolik vašich spolužáků je schopno udělat odpovědné rozhodnutí? Moc ne. A vezměte si skupinu dvacet pilotů. Z nich vyberete možna dva, ostatní by měli být zticha. Proč by tedy měli představovat nějakou moc?" pokračuje Villeneuve.

Exmistr světa je toho názoru, že by F1 měla zastavit zbytečnou snahu o zlepšení show a prostě si přiznat, že ne všechny druhy sportů mohou být stále plné napětí. "Měla by se přestat měnit pravidla. Tečka. Ve všech špičkových sportech, jako tenis nebo fotbal, se pravidla v základu během sta let nezměnila. I když je to občas nudné, lidé to respektují."

Villeneuve vítá návrat k formátu kvalifikace z roku 2015, hodnotí to jako správný krok, teď ještě vyhlíží, jak budou posouzeny alternativy pro rok 2017. Domnívá se, že je důležité dále situaci nekomplikovat, protože úroveň zábavy už nelze překonat. "Jedno kvalifikační kolo by bylo skvělé. Potřebujeme něco ze staré školy, něco normálního. Jednou bude kvalifikace strhující, jindy nudná, tak to prostě chodí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy