Co bylo příčinou odstoupení? Button zaslechl zvláštní zvuk, Honda to prošetřuje

Jenson Button Velkou cenu Bahrajnu nedokončil, přesné důvody Honda prošetřuje | foto: McLaren

Japonský výrobce pohonných jednotek zahájil po odstoupení Jensona Buttona v Bahrajnu vyšetřování příčin své poruchy. Pilot předtím zaslechl z oblasti motoru podivný zvuk.

Závodní ředitel McLarenu po závodě potvrdil, že šlo o závadu spojenou s pohonnou jednotkou, poruchu systému pro rekuperaci energie (ERS) ale vyloučil. Odstoupení Buttona litoval, protože podle něj mohl dojet nejhůře sedmý, samotný pilot si vzhledem k vývoji závodu věřil dokonce až na pátou příčku.

"Očividně šlo o problém pohonné jednotky. Jenson se zmínil, že přišel o výkon, a že slyšel nějaký hlasitý hluk, a tak sám auto zastavil. Mohlo jít o mechanickou záležitost, ale ještě to přesně nevíme," potvrzuje sportovní ředitel Hondy Jusuke Hasegawa.

Přiznal, že Button si podivného zvuku z pohonné jednotky všiml už během kvalifikace: "Jenson se zmínil, že zaslechl nějaký drobný lomoz z pohonné jednotky v sobotu, ale my jsme v datech nespatřovali žádný problém. Neviděli jsme nic. Nevíme, jestli to souviselo s tím problémem."

Jusuke Hasegawa (vlevo) s Ericem Boullierem v Bahrajnu | foto: Honda Racing F1

Do té doby se Hondě letos potíže se spolehlivostí vyhýbaly, Hasegawa si však uvědomuje, že musí být stále na pozoru: "Vlastně stále mám velké obavy o určité oblasti, ale od druhého týdne v Barceloně jsme neměli žádné problémy. Nešlo o překvapení, ale bylo to velmi nešťastné a my se za to stydíme."

Přesto byl v Bahrajnu u týmu patrný pokrok - Button ve druhém tréninku zajel dokonce třetí nejrychlejší kolo, byť do Q3 nakonec nepostoupilo ani jedno auto: "Nejsem zcela spokojený s pozicí. Ale rozhodně můžeme předvést naše zlepšení oproti loňskému roku a to, že vše dokážeme společně zvládat. Myslím, že máme šanci na body. Dokázali jsme to, což je velmi dobré."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy