Prohrál s Vandoornem? Kritizovat Buttona podle Alonsa není fér

Fernando Alonso a Jenson Button | foto: McLaren

Fernando Alonso se zastal svého týmového kolegy Jensona Buttona, který s rezervním pilotem Stoffelem Vandoornem v Bahrajnu prohrál v kvalifikaci i na body, protože ze závodu musel po 7 kolech odstoupit.

Mladý Belgičan, který do vozu usedl poté, co lékaři FIA nedovolili Alonsovi startovat, zvládl debut o závodním víkend velmi dobře. V kvalifikaci skončil o dvě místa výše než Button a v samotné velké ceně si dojel pro jeden mistrovský bod za 10. příčku.

"Ne, nemusel jsem mu moc radit. Odvedl velmi dobrou práci," uvádí Fernando na adresu Vandoornea. Kritiku Buttona ale odmítá: "Není to férové. Jenson byl po celý víkend rychlejší a v kvalifikaci zažil náhlý výpadek výkonnosti. Stoffel si vedl dobře, ale je to nefér kritizovat Jensona."

Odmítá i kritiku směřovanou na jeho osobu kvůli tomu, že loni prohrál s Buttonem na body 11:16: "Minulý rok to s kazícím se autem bylo jako v loterii. S takovým autem nebylo možné cokoliv poměřovat."

V Bahrajnu ho unavovaly i neustálé dotazy na jeho motivaci u McLarenu: "Chtěl jsem v této velké ceně se zlomeným žebrem naskočit do vozu a pomoci týmu. Nevím, jakou větší motivaci bych mohl mít." V rozhovoru dal také najevo, že nemá žádný záměr předčasně ukončit svou závodní kariéru.

Trojice pilotů McLarenu - zleva Jenson Button, Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne | foto: McLaren

"Je to každý den lepší a lepší," objasňuje pro Marca svůj zdravotní stav a je si na "99 procent" jistý, že si v Číně už opět zazávodí. Předtím ale bude muset opět projít lékařskou kontrolou FIA.

Potěšilo jej, že McLaren konečně začíná dosahovat na dráze viditelných pokroků: "No, výkonnost [v Bahrajnu] na okruhu, který nám kvůli dlouhým rovinkám moc nepomáhá, ukazuje, že děláme kroky správným směrem. A myslím si, že ve zlepšování budeme pokračovat po celý rok."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy