Hamilton o startu a kolizi v Bahrajnu: Ztrátu přítlaku jsme nekompenzovali modem motoru

Okamžik po startu těsně před kolizí Hamiltona s Bottasem | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis Hamilton popisuje první okamžiky Velké ceny Bahrajnu, v níž krátce po startu kolidoval s Valtterim Bottasem.

Stejně jako v Austrálii byl jeho rozjezd pomalý a dostal se před něj jeho týmový kolega. Měl nějaký technický problém? "Opravdu nevím, co se vlastně na startu stalo. Nemyslím si, že bych měl nějaký očividný, skutečný problém."

"Podle mě šlo zkrátka o to, že jsem se sám dobře nerozjel. Nebylo to nic technické nebo něco takového," vysvětluje britský pilot. Nepovedený start přičítá své pomalé reakční době, samotný rozjezd pak podle něj nebyl tak špatný, jak to vypadalo.

V první zatáčce nato došlo ke kolizi s Williamsem Valtteriho Bottase, kterou podle komisařů zavinil finský jezdec - proto také dostal poněkud přísný trest v podobě průjezdu boxovou uličkou.

"Bylo to v mém mrtvém úhlu. Nevěděl jsem, jestli tam někdo je. Nevěděl jsem, co se stalo," hodnotí Hamilton. "Alespoň jsem mohl pokračovat, podařilo se mi jet dál a ve voze stále zbývala nějaká výkonnost, takže jsem se mohl dostat zpět mezi nejlepší tři."

Lewis Hamilton se i přes úvodní kolizi dokázal propracovat ze sedmého místa zpět na pódium | foto: Scuderia Ferrari

Podle Mercedesu ale kvůli poškození podlahy ztrácel osm desetin až jednu sekundu v každém kole. Musel ztrátu přítlaku nějak kompenzovat agresivnějším módem motoru? "Zkrátka jsme jeli v normálním závodním módu, už nemáme... Udělali jsme zkrátka totéž, co bychom dělali normálně," odpovídá Hamilton

Třetím místem v cíli se mu podařilo minimalizovat škody. Na svého týmového kolegu Rosberga po prvních dvou závodech v šampionátu na druhé příčce ztrácí 17 bodů, třetí Daniel Ricciardo je o dalších 9 bodů zpět.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy