Button - nové děti nemohou poskytnout plný balíček jako já nebo Alonso

Button s Alonsem v Abú Zabí - v F1 se Buttonovi stále líbí | foto: Honda Racing F1

Reputace Jensona Buttona mimo závodní vůz je více než dobrá, samotný jezdec k ní říká: "Pokud nemůžete být mimo auto odlišným člověkem, tak je to slabina". Jenson Button věří tomu, že je jak v závodním autě tak i mimo něj dobrým pilotem - noví jezdci dle něj nemají tak "plný balíček".

36 letý jezdec mluvil před Grand Prix Austrálie s reportéry Sky Sports F1 o své budoucnosti u McLarenu a byl také dotázán, jestli jeho osobní charakter v paddocku dle jeho názoru nedává dojem, že není dostatečně naštvaný a hladový po úspěších. Button, který má tradičně dobré vztahy se svými sponzory, jako například Santanderem, řekl, že po 16 letech v F1 nemusí nikomu dokazovat svoje odhodlání a že nováčci na startovním roštu přijdou na to, že F1 není jen o tom být rychlý.

"Pokud mimo auto nemůžete být odlišným člověkem, tak je to slabina," řekl Jenson Button v rozhovoru s Damonem Hillem, aktuálním reportérem stanice Sky F1. "Já osobně cítím, že když sednete do auta, tak jste určitým typem člověka. Dáváte tomu všechno, vaše maximum a cítím, že zde není nikdo lepší než já v dělání toho během závodního víkendu."

"Když jste mimo auto, tak musíte být rozdílnou osobností, jinak s vámi sponzoři nebudou chtít pracovat, partneři s vámi nebudou chtít pracovat a vaše kariéra bude velmi krátká, ať už jste na trati dobří jak chcete. Musíte být plným balíčkem a to je něco, na čem pracujete během času a je to něco, co se nové děti budou muset velmi rychle naučit s tím, jaký byznys je."

Jenson Button pro McLaren stále představuje cenný přínos | foto: Honda Racing F1

"Pro týmy to ve sportu není nejjednodušší místo pro nalezení sponzorů a partnerů. Potřebují jezdce, kteří nejsou jen rychlí na závodních okruzích, jsou také velmi dobří na veřejnosti, velmi přesvědčiví a někoho, na koho se mohou spolehnout." Button přitom vloni sport málem opustil, ale dle svých slov byl přesvědčen o tom, že obnoví svoje týmové partnerství s 35 letým Fernandem Alonsem poté, co McLaren a Honda "prokázaly", že to s návratem na špici startovního roštu myslí vážně. 

Velký triatlonista, Button, nevidí důvod, proč by on i jeho španělský týmový kolega nemohli v F1 zůstat ještě několik let a zároveň pochybuje o tom, že mladí jezdci v ní dokážou zůstat tak dlouho jako oni. "Byl bych překvapen, kdyby 18, 19 letí, kteří teď přišli do sportu, v něm měli 17 leté kariéry, protože svět se změnil. Myslím, že v tom jsem měl štěstí - byl jsem schopen během let vyrůst nejen v dobrého závodního jezdce, ale také v plný balíček, který potřebujete, abyste ve sportu uspěli."

Jenson Button při tréninku v Melbourne | foto: Honda Racing F1

"S Fernandem je to stejné. To je důvod, proč tu jsme tak dlouho a proč týmy neustále chtějí, abychom pro ně závodili, ačkoliv už máme 35 a 36. Důležitou věcí je zůstat na vrcholu vaší fyzické kondice a zůstat na vrcholu ve všech aspektech - pak není žádný důvod končit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy