Ricciardo: Zlepšení Renaultu je cítit. Už jsem dokázal i předjíždět

Daniel Ricciardo při pátečním tréninku v Melbourne s odletujícími jiskrami za svým vozem | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo má dojem, že uvnitř jeho Red Bullu je konečně motor, který mu umožňuje bojovat v F1.

Přitom ještě zkraje předsezónních testů Australan, dle vlastních slov, necítil téměř žádný rozdíl ve srovnání s loňským motorem. Před Grand Prix v Austrálii Renault odhalil, že stáhl náskok Mercedesu, dle svých interních měření, díky vylepšením o půl vteřiny během zimních testů.

Daniel Ricciardo dojel ve svém domácím závodu čtvrtý, což je jeho nejlepší výsledek od druhého místa z loňského Singapuru. "Rozhodně si myslím, že zlepšení ve srovnání s loňskou sezonou můžeme cítit.

Zvládl jsem předjet několik rychlejších vozů jako Toro Rosso, Williams a Force India, což bylo povzbudivé. Myslím, že před 12 měsíci bychom nebyli schopni udělat tyto předjížděcí manévry. Proto mám za to, že se ubíráme správným směrem," říká vítěz tří Grand Prix.

Daniel Ricciardo je povzbuzen výsledkem ze své domácí Grand Prix | foto: Red Bull Content Pool

"Máme novinky, které snad příjdou dříve než později, máme se na co těšit," říká jezdec. Podle Christiana Hornera dokonce jeho tým začal letošní sezonu natolik blízko Ferrari, že po zlepšení motoru si to s ním bude schopný rozdat.

Daniel navíc zaznamenal, že jeho Red Bull byl velmi šetrný k třem směsím pneumatik, které v Melbourne přišly ke slovu: "Zvládli jsme se lépe starat o pneumatiky než například Toro Rosso nebo jiné týmy. Dokázali jsme to, za což jsem rád. Z pohledu časů na kolo jsme docela blízko Ferrari a Mercedesu, takže všichni můžeme být se čtvrtým místem spokojeni."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy