Nová kvalifikace zůstane v Bahrajnu zachována, pak bude vyhodnocena

Trať v Bahrajnu | foto: Tilke GmbH & Co.

Kvalifikační formát se v Bahrajnu měnit nebude - pojede se tedy dle nových předpisů s postupným vyřazováním. Dnes o tom rozhodla Komise F1.

Šestadvacetičlenná komise skládající se ze zástupců FIA, FOM, týmů, pořadatelů závodů, sponzorů a dalších technických partnerů, dnes odpoledne rozhodla, že místo zbrklých rozhodnutí zůstane v platnosti nový formát kvalifikace i pro Velkou cenu Bahrajnu příští týden, po ní dojde k jeho vyhodnocení.

"Udělají to, co jsem navrhoval, tedy ponechají pro tento závod [v Bahrajnu] věci tak, jak jsou. Pak se na to dobře podíváme a rozhodneme, zda šlo o správnou či špatnou věc, jestli vyžaduje úpravu nebo zrušení," potvrzuje Ecclestone.

"Tohle byl v první řadě nápad FIA, takže jsem jim řekl, že podpoříme cokoliv, co podle nich bude správné. Ale protože nikdo neví, co je správné, tak jsme řekli, že zůstaneme u toho, co máme, a po tomto závodě se na to podíváme. Po dvou závodech uvidíme, co bylo dobré či špatné, protože šlo o prototyp," pokračuje šéf F1.

Kvalifikace v Bahrajnu se pojede i podruhé dle nových pravidel, stejně jako v Austrálii | foto: Pirelli

"Ani týmy nerozuměli tomu, co dělají, což situaci nepomohlo," snaží se vysvětlit Ecclestone. Na stole dnes byla i hybridní kvalifikace - tedy ponechat postupné vyřazování v 90sekundových intervalech v Q1 a v Q2, ale v Q3 se vrátit ke starému formátu. Tento nápad ale bude oprášen až po Bahrajnu, kde zůstane zachován stejný systém kvalifikace, jako na úvod sezóny v Melbourne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy