Ricciardo se na Alonsovu nehodu podíval radši až po závodě

Daniel Ricciardo si nehodu kolegy Alonsa prohlédl až mnohem později | foto: Red Bull Content Pool

Dramatická nehoda Fernanda Alonsa v Grand Prix Austrálie po nájezdu do 17. kola vyvolala velké pozdvižení a komentáře. Během následně přerušeného závodu se několikrát na obrazovkách a monitorech objevil její záznam, který viděly miliony diváků i lidé na trati.

Daniel Ricciardo mezi nimi nebyl. Když Alonso kolidoval s Gutiérrezem, byl Australan na čtvrté pozici za Vettelem, Rosbergem a Räikkönenem. Zatímco se vozy vrátily v boxech a na trati probíhaly nezbytné činnosti spojené s jejím znovuzprovozněním, Ricciardo, vědom si dobře závažnosti nehody, se na její průběh nechtěl podívat. 

"Když jsem se přiblížil do zatáčky 3, viděl jsem auto vzhůru koly, také všude kolem byly poseté trosky. Sice se neustále vysílaly opakované záběry, ale já si řekl »víš co? Podíváš se na to až po závodě«," vysvětlil své rozhodnutí zástupcům FOX SPORTS News 500.

Co ho k tomu vedlo? Ricciardo to objasňuje v dalším komentáři: "Nechci se na něco takového dívat a potom, protože existuje možnost něčeho podobného, nemusím přemýšlet, jak se něčemu podobnému vyhnout. Bylo to pořád všude kolem, takže jsem se chtěl maximálně soustředit na závod a tu nehodu jsem si prohlédl až po jeho skončení."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy