Pirelli: Pro návrat ke staré kvalifikaci je třeba vysvětlení

Pneumatiky Pirelli do deště v Melbourne | foto: Pirelli

Vlna nevole ze všech stran a především hodnocení sobotního průběhu vedly týmy k horečné debatě, která nejspíš ukončí jepičí život vyřazovacího způsobu kvalifikace. Oficiální dodavatel pneumatik Pirelli se ke zpětnému kroku rovněž vyjádřil.

"Neslyšeli jsme dosud všechny argumenty, k dispozici jsou kladné i záporné. Je zřejmé, že zejména Q3 by potřebovala zlepšit, vozy byly na trati minimálně, což bylo fanoušky jednoznačně vnímáno jako negativní, stejně tak pro diváky, u kterých se předpokládá, že by se letos měli v poslední části kvalifikace vrátit do ochozů," říká šéf Pirelli Motorsport Paul Hembery.

"Nemáme žádnou formální zpětnou vazbu o tom směru, co je požadováno a jaké jsou argumenty. Jedním z nich byl měl být významný zásah do strategie v závodu. K tomu lze dospět v mnoha úrovních. A pokud už by to nebylo zapotřebí, musíme mít argumenty, protože jsme dosud udělali, co od nás bylo požadováno.

Většina lidí by měla pochopit, čeho se snažíme dosáhnout, proto přechod z jedné variany na druhou by měl být rychle vysvětlen," dodává Hembery.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy