Zastávky v boxech: Ferrari nejrychlejší, Hamilton s nejdelším stintem

Zastávka v boxech u Ferrari | foto: Pirelli

MELBOURNE - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Jak rychle dnes týmy přezouvaly v boxech a s jakými strategiemi piloti odjeli Velkou cenu Austrálie?

Scuderia a Williams dnes dokázali odbavit Vettela a Bottase za 2,4 sekundy, Němec v barvách rudého týmu však měl o něco rychlejší celkový čas strávený v boxové uličce.

Stáj z Grove zapracovala výborně také na svém druhém voze, když Massu zvládla přezout za 2,5 sekundy. Ferrari na druhou stranu pokazilo svému zástupci zastávku v 35. kole, když mechanik trochu déle bojoval s levým předním kolem.

Obě zastávky pod 2,7 s absolvovali piloti Mercedesu, do tří sekund se vlezl jednou Red Bull s Ricciardem a McLaren s Buttonem. Horké chvilky prožil Verstappen, který po špatné komunikaci přijel do boxů v 32. kole, aniž by ho jeho mechanici očekávali.

Všichni piloti využili přerušení závodů červenými vlajkami po hrůzostrašně vyhlížející Alonsově nehodě. Nejvíce na ní vydělal Grosjean s Haasem, který svou první zastávku teprve chystal. Během závodu tedy vůbec nestavěl a Haas bral díky jeho 6. místo body hned při svém debutu, jak v zimě odvážně prohlašoval.

Osm pilotů dnes díky novým pravidlům využilo hned tři různé sady. Díky tomu jsme viděli pestrou škálu strategií a přílišnou agresivitu Ferrari, které díky své volbě přišlo o možnost vybojovat vítězství. Nejlepší trojici však dělilo jen 10 vteřin, proto letos můžeme očekávat vyrovnané a napínavé velké ceny.

Většina pilotů startovala na super-měkkých pneumatikách, měkké nasadili jen Grosjean, Hülkenberg, Bottas, Pérez, Button a Gutiérrez. Pouze jednou měnil pneumatiky Grosjean, osm jezdců stavělo dvakrát (Bottas, Hamilton, Hülkenberg, Massa, Nasr, Palmer, Pérez a Rosberg), sedm jezdců třikrát (Button, Magnussen, Ricciardo, Sainz, Verstappen, Vettel, Wehrlein). Do cíle nedojela šestice jezdců.

Nejdelší stint na super-měkkých pneumatikách zvládl Vettel (17 kol), na měkkých Ricciardo (24 kol) a na středně-tvrdých Hamilton s Magnussenem (41 kol, tj. 70,7 % závodu).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy