Nová kvalifikace přinese fronty jako v supermarketu, předpovídá Ferrari

Maurizio Arrivabene při tiskovce v Melbourne | foto: Scuderia Ferrari

Zítra poprvé uvidíme kvalifikaci v novém formátu a připravena jsou i další nová pravidla. Někteří jsou však opatrní. Podle šéfa týmu, Maurizia Arrivabeneho zítra uvidíme fronty jako v sobotu u poklady v supermarketu.

Ačkoliv minulý měsíc hlasovali pro, vyjadřuje Ferrari obavy nad novým formátem kvalifikace. Podle šéfa týmu je zde dán příliš velký důraz na první kola během jednotlivých částí kvalifikace.

"Nechci být proti změnám, ani Ferrari to nechce. Jednoduše si myslím, že bylo možná lepší dát týmu více času pracovat na nápadech. Ale jistě to nevím. Jistě vím jen to, že zítra asi na začátku kvalifikace uvidíme frontu jako u pokladny během sobotního nákupu v supermarketu - každý chce vyrazit ven. Potom uvidíme, nebylo by fér kritizovat dopředu. Ještě nevíme, co se stane," uvedl během tiskové konference Maurizio Arrivabene.

Podobný názor vyjádřil také Eric Boullier, závodní šéf McLarenu. Ten zatím není přesvědčen o tom, že se jedná o krok vpřed.

"Má to své výhody i nevýhody. Ten předchozí kvalifikační formát byl úspěšný, nad tím se myslím všichni shodneme. Zvykli jsme si na něj. Podle mě je pravdou, že během začátku jednotlivých částí bude na trati mnohem větší provoz. Konečný výsledek by měl být méně předvídatelný, ale uvdíme," komentuje situaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy