"Ještěže trať neoschla," raduje se Rosberg

Nico Rosberg v Melbourne | foto: Mercedes AMG F1 Team

Pro Nica Rosberga nezačal závodní víkend v Austrálii zrovna nejlépe. Po nárazu do zdi promeškal téměř celý druhý trénink. Trať však byla po celou dobu mokrá a pilotovi Mercedesu se tak ulevilo.

Nico Rosberg v úvodu druhého pátečního tréninku na závod v Melbourne ztratil kontrolu nad svým vozem a v zatáčce č. 7 narazil do zdi.

Nicméně trať byla mokrá a piloti kroužili na přechodných pneumatikách až do konce tréninku. Rosberg se tak jako jeden z mála lidí v paddocku raduje, protože ztracený čas díky tomu není tak důležitý. 

"Ulevilo se mi. Je pro mě dobré, že trať neoschla, protože teď to není takový problém," uvedl. "Nicméně není dobré, že je auto poškozené, to má daleko do ideálu," dodal k tomu.

Potvrdil, že nehoda byla jeho vinou. "Podmínky byly OK, na hraně, ale v pořádku. Šlápl jsem plyn moc a pokazil to," přiznal Němec.

Už se v duchu připravuje na sobotní kvalifikaci, která proběhne podle nových pravidel. "Zítra to bude velký den. Musíme ráno vyzkoušet simulaci závodu i kvalifikace. A odpoledne potom už kvalifikace. První jízda na super-měkké sadě pneumatik bude vzrušující, hodně přilnavosti a nová pravidla. Bude se toho dít hodně," těší se.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy