To jen ve vaší hlavě jsem se změnil, brání se Räikkönen

Kimi Räikkönen | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen stále doufá, že budou s Ferrari bojovat o titul. Předpovídat však nic nechce a odmítá, že by byl jiný pilot než dřív.

V roce 2007 získal titul mistra světa hned během prvního roku ve Ferrari. Od té doby by se však dalo říci, že proti svým týmovým kolegům v této stáji spíše ztrácí (Massa / Alonso / Vettel).

Především po jeho návratu do Maranella v roce 2014 se čekalo, jaké bude jeho srovnání s Fernandem Alonsem. Fin z tohoto souboje vyšel jako poražený. A podle mnohých komentářů již ztratil svůj apetit. Räikkönen to však odmítá.

"Jsem stále ten stejný. To jen ve vaší hlavě jsem se změnil, ale ne ve skutečnosti," zněla jeho odpověď na otázku, zda do nové sezóny nastoupí jeho stará či nová (nekonzistentní a moderní) verze.

Je to tedy tím, že jeho týmovému kolegovi Vettelovi sedí auto lépe? "Snažíme se zvítězit a je to o jezdci a týmu. Oba máme stejné auto a je to na nás, abychom z něj dostali to nejlepší. Pracujeme týmově a snad dostaneme výsledky, které chceme. Cílem je vždy být ještě lepší a pokud auto dobře funguje, je to jednodušší," uvedl při rozhovorech v Austrálii.

Ačkoliv u Mercedesu bijí na poplach a věří, že se Ferrari zlepšilo, Sebastian Vettel se nedomnívá, že budou hned bojovat o titul. Räikkönen hádat odmítá. "Nebudu nic tipovat. Doufám, že budeme vepředu. Ale nevím. Zatím máme jen představu díky testování, od té doby se nic nezměnilo. V neděli už budeme vědět více, nicméně počasí tu bude náročné," komentuje situaci Fin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy