Mercedes znepokojují Ecclestonovy výroky

Mercedes | foto: Daimler AG

Generální ředitel Mercedesu je znepokojen výroky Bernieho Ecclestona a tvrdí, že negativní komentáře by neměl takto rozšiřovat mezi fanoušky.

Není žádnou novinkou, že Bernie Ecclestone se k současné F1 vyjadřuje spíše negativně. Pronesl však větu, která se Mercedesu vyloženě nezamlouvá.

"Formule 1 je nejhorší, co kdy byla. Neutratil bych své peníze, abych vzal svou rodinu na závod - v žádném případě. Jaký to má smysl, když moc dobře víte - a sázkové kanceláře taky vědí, nejsou hloupí -, že Lewis Hamilton bude pravděpodobně na pole position, a když ne, tak stejně vyhraje," prohlásil Ecclestone.

Nico Rosberg při posledních předsezónních testech v Barceloně s novým vozem Mercedes F1 W07 Hybrid | foto: Daimler AG

Poté ještě Ecclestone obvinil Mercedes a Ferrari, že ve Formuli 1 drží nepovolený kartel, aby mohli stanovit pravidla, a škodit tak sportu samému. Dieterovi Zetschemu, generálnímu řediteli Mercedesu, se však takové řeči nelíbí a je z nich znepokojený. Podle něj by si Ecclestone měl nechat komentáře tohoto typu pro sebe.

"Na Motor Show v Ženevě jsem určitě nešel na jeviště a neřekl, že bych nikdy neřídil Mercedes a zákazníci by to taky dělat neměli. Nerozumím tomu, jak někdo, kdo není jen CEO, ale i částečný vlastník, může o produktu takto mluvit. Pokud to tak cítí, mělo by se diskutovat v menších kruzích, ale ne rozhlašovat to jako na trhu," prohlásil o Ecclestonovi Dieter Zetsche.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy