Hamilton a Hülkenberg o ochraně kokpitu: Příšerné

Ferrari při testu ochrany kokpitu v Barceloně | foto: FIA

Ne všem pilotům se zamlouvá "halo" řešení ochrany kokpitů, které má výrazně zvýšit bezpečnost. Proti je například úřadující mistr světa Lewis Hamilton či Nico Hülkenberg.

Včera ráno si koncept "halo" na svém Ferrari v Barceloně vyzkoušel Kimi Räikkönen, který jej zhodnotil stručně slovy "Je OK."

Felipe Massa, jehož trefila pružina do hlavy v roce 2009 v Maďarsku a zranila jej, uvedl: "Bezpečnost je ta nejdůležitější věc a já naprosto souhlasím s halo, s uzavřenými kokpity či s čímkoliv. Jsem pro tuto změnu. Ale nevypadá to moc hezky. Uvidíme, jaké to bude. Pro bezpečnost je to dobré. Je to fajn."

Hodně si jej pochvaluje Nico Rosberg a je rád, že se má řešení v F1 objevit už od roku 2017. Po zhlédnutí Ferrari na Twitteru poznamenal: "Jde o ohromné zlepšení bezpečnosti. A případně bude také vypadat OK. Já jsem jednoznačně pro!"

Ne všichni jsou ale tak nadšeni. Například Lewis Hamilton prohlásil: "Prosím ne! Tohle je ta nejhůře vypadající úprava v historii Formule 1. Oceňuji snahu zvýšit bezpečnost, ale tohle je Formule 1. A to, jaká je nyní, je naprosto v pořádku."

A Nico Hülkenberg v kritice zašel ještě dál - halo označuje za "příšerné" a vysvětluje proč: "Nedělejte to. Vysílá to špatný signál. F1 je momentálně velmi bezpečná. Vypadá to příšerně. Nelíbí se mi to. Je to zkrátka jedna z těch malých osobních věcí, které bych nerad viděl.

Sport nemůžete sterilizovat. Potřebuje prvek nebezpečí. Myslím, že je určitým způsobem sexy a atraktivní, a to Formule 1 také potřebuje. Bezpečnostní standardy jsou v F1 hodně vysoké a velmi dobré. Já bych byl spokojený s přijetím těchto rizik a pokračoval v tom stavu, jaký máme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy