Potvrzeni další vývojoví piloti - učinil tak Manor a Williams

Lynn byl potvrzen v roli testpilota u Williamsu i pro sezónu 2016 | foto: Williams F1 Team

Otázka vývojových pilotů nesmí být podceňována a adepti si podobné příležitosti váží, protože pro mnohé to může znamenat první krok ke skutečné závodní kariéře ve Formuli 1. Dva týmy potvrdily své adepty na daný post.

Tým Williams oznámil, že jeho spojení s Alexem Lynnem bude pokračovat i v této sezóně, ale nevzdává se ani své snahy zaútočit na titul v sérii GP2. Brit by měl po ukončení kariéry Susie Wolffové a odchodu Adriana Sutila převzít větší podíl úkolů a odpovědnosti.

Lynn sní o budoucnosti závodního pilota F1 | foto: Williams F1 Team

"Jsem opravdu rád, že můžu v programu vývojového pilota pokračovat a jsem nesmírně vděčný za podporu, kterou mi tým poskytuje. Užíval jsem si možnost se podílet na týmové práci a tyto zkušenosti chci využít k dalšímu vývoji nového vozu, ale i k zisku znalostí o vnitřním fungování týmu jak z hlediska technického, tak i lidského," uvedl dvaadvacetiletý Brit.

"Navíc mám z jeho strany podporu mého hlavního cíle, bojovat v sérii GP2 o mistrovský titul. Jsem plně rozhodnutý dokázat, že si svou příležitost zasloužím a mohu se stát plnohodnotným pilotem F1, a to v nepříliš vzdálené budoucnosti," domnivá se Lynn.

Také Manor potvrdil svého testpilota

Lynnův kolega a soupeř z GP2 Jordan King může Alexovi podat ruku, protože i on bude pokračovat v týmu Manor na stejné pozici. Stáj jeho setrvání potvrdila krátce před začátkem druhého testovacího cyklu v Barceloně.

Jordan King vyplňuje čas v dešti hraním amerického fotbalu v Austinu | foto: Manor Racing

Závodní ředitel Dave Ryan uvedl, že k jeho rozhodnutí hodně přispěl Kingův výkon v prvním testu pro Manor loni v Abú Zabí. "Byl jsem tomu testu přítomen a Jordan odvedl opravdu působivou práci. Bylo jasné, že se plně chopil naskytnuté příležitosti, pochopil týmové systémy, procesy a rovněž si padl do noty s našimi členy. Během zimních měsíců nám ještě před angažováním závodních pilotů pomáhal s vyladěním podvozku, takže jeho role testovacího pilota byla oboustranně prospěšná. Těšíme se na další spolupráci s ním a přejeme mu úspěch v GP2."

King, který 26. února oslavil dvaadvacáté narozeniny, k tomu dodává: "Najel jsem 300 testovacích kilometrů a každou vteřinu ve voze jsem naplno prožíval. Ale teď je mým cílem absolvovat závod a pro něj udělám maximum. Prodloužení spolupráce s Manorem je pro tento záměr klíčové, jsem nadšený, že mohu dále spolupracovat s Dave Ryanem, stejně jako s Pascalem Wehrleinem a Rio Harjantem, s nimiž si od první chvíle velice dobře rozumím," dodává King.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy