Neuvěřitelné: Red Bull chválí motor Renaultu

Red Bull konečně může pochválit Renault | foto: Toni Arch

Red Bull hledí před začátkem druhého testovacího týdne s optimismem k sezoně 2016. Jedním z důvodů je i silné zlepšení motoru Renault.

Už před druhým testem v Barceloně se zdá být Helmut Marko v dobré náladě - a to nejenom kvůli šasi RB12: "Auto je, podle očekávání, fantastické. Spokojen jsem ale zvláště s prací, kterou přes zimu odvedl Renault. Jak v otázce spolehlivosti tak i ovladatelnosti udělal TAG-Heuer-Renault krok vpřed."

Podia vlastním přičiněním jsou možná
I když Renault ještě nezvýšil samotný výkon pohonné jednotky, bývalý jezdec F1 a vítěz Le Mans vidí pozitiva: "Lepši ovladatelnost pohonné jednotky ihned stlačí časy na kolo."

Renault měl mít až doposud problémy hlavně se spalovacím motorem, hybridní ústrojí nezaostávalo. Velké zlepšení výkonu očekává Marko v červnu v Kanadě: "Tam je plánován velký balíček vylepšení zaměřený na výkon." Za mořem se mají v bloku motoru objevit první nápady z hlavy uznávaného Mario Illiena. 

Red Bull se konečně dočkal zlepšení od Renautlu | foto: Toni Arch

"Pak bude možné získat podium vlastními silami," věří Marko. Zatím by chtěl rakouský tým být třetím nejsilnějším v poli - po prvním týdnu testů se zdá, že o tuto pozici bude muset tvrdě bojovat s Williamsem a Force Indií.

Každopádně chvála z úst Marka na adresu Renaultu byla v F1 přijata s humorem. Vtípek si neodpustil Gerhard Berger, krajan Marka: "Když už Helmut veřejně pochválil Renault, pak musí být zlepšení jejich motoru opravdu obrovské."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy