Alonso: Dominance Mercedesu neskončila, je silnější než kdykoliv dříve

Lewis Hamilton s novým vozem Mercedes F1 W07 Hybrid | foto: Daimler AG

Fernando Alonso po prvních dnech testů v Barceloně nabyl dojmu, že Mercedes obhajující třetí titul v řadě za sebou je ještě silnější než v předchozích dvou sezónách.

Německý tým během první dvou dnů ohromil svou spolehlivostí - bez větších obtíží najel již 328 kol, tj. přes 1526 kilometrů. Lewis Hamilton ani Nico Rosberg se sice ani v pondělí či v úterý neobjevili na prvním místě, přesto patřili k nejrychlejším.

"Momentálně jsme docela úspěšní a časy na kolo samozřejmě neodrážejí reálně to, jak na tom jsme. Své karty jsme ještě neukázali, držíme se zpět. Auto je rychlé, ale konkurence se samozřejmě také zdá rychlá. Jak jsme tedy rychlí, to teď nikdo neví," uvedl po svých včerejších jízdách Rosberg.

Fernando Alonso předpovídá ještě větší dominanci Mercedesu | foto: McLaren

"Dominance Mercedesu neskončila. Jsou velmi, velmi silní, a absolvovali pár zajímavých testovacích dní. První dva dny to množství znamená, že máte velmi chytré věci. Když k tomu přidáte potenciál, tak jsou silnější než kdykoliv dříve, ještě více než v posledních dvou letech," soudí Alonso.

Na první skutečné měření sil za stejných podmínek dojde až za měsíc v Austrálii, kde první velkou cenou oficiálně začne závodní sezóna 2016. Již teď ale začíná být zřejmé, že Mercedesy tam budou patřit mezi hlavní favority na vítězství.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy