Red Bull jde při stavbě vozu na limit, Ricciardo musí zhubnout o 5 kg

Daniel Ricciardo | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull po svém jezdci Danielovi Ricciardovi požaduje, aby před sezónou 2016 oproti minulému roku zhubnul o 5 kg.

Z doporučení týmu již splnil 60 %: "Mám o 3 kg méně a zbývají další 2 kg oproti tomu, kde jsem skončil minulý rok. Plus to, na čem se trochu podepsaly vánoce," uvedl Ricciardo při představování nových barev Red Bullu.

Proč je na nízkou hmotnost pilotů tak velký tlak? "Není to legrace hubnout, ale kdybych si myslel, že to bude skutečnou výzvou nebo něco podobného, určitě bych s váhou dolů nešel. Já však vím, že to můžu dokázat, a snad se tam dostanu," pokračuje australský pilot.

"Nejde jen o váhu, kterou jsem získal o vánocích, protože to jsem o 5 kg nepřibral. Ale my to s váhou vozu máme docela natěsno a nám doporučili, abychom byli o něco hubenější než minulý rok. Pro nás to tedy teď bude podobné jako v roce 2014," vzpomíná Ricciardo na první rok po zavedení hybridních turbomotorů, kdy min. hmotnost vozů nesměla přesáhnout 691 kg. Kvůli stížnostem na přílišné hubnutí jezdců poté byla v dalším roce zvýšena na 702 kg.

Daniel Ricciardo musí s váhou dolů, pokud chce být s Red Bullem RB12 konkurenceschopný | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull se však nyní snaží při konstrukci monopostu zajít na hranu ve snaze dostihnout Ferrari a Mercedes, proto opět vyvstal problém s hmotností jezdců. "Záleží to na dýmu a na tom, jak těžké auto postaví. "Pro nás to je letos na hraně. Vše to je o managementu. Pokud se můžu dostat na 67 - 68 kg a stále být zdravý, pak je to OK," konstatuje Ricciardo.

"Začíná se to ale dostávat k té hroší stránce. Nechtěl bych se dostat pod tuto hranici a stále podávat výkony na naší úrovni. Je to výzvou, ale donutilo mě to více se zajímat o stravu a věci, které se můžu naučit při tréninku. Učím se o svém těle a snažím se být efektivnější - nejen díky tréninku, ale také v autě, což mi může pomoci," dodává pilot Red Bullu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy